Αισθητική Δερματολογία

Με τη χρήση της νέας τεχνολογίας, ο τομέας της αισθητικής δερματολογίας εξελίσσεται συνεχώς δίνοντας έτσι λύση σε πολλά προβλήματα των ασθενών με μη επεμβατικό τρόπο, γρήγορα, ανώδυνα & αποτελεσματικά.
Η δερματολόγος – αφροδισιολόγος Παπαφωτίου Διαμάντω προσφέρει υπηρεσίες για:
 
Η μεγάλη προσθήκη στον εξοπλισμό μας που ανυπομονούσαμε να σας ανακοινώσουμε έγινε! Το νέο laser αποτρίχωσης Αλεξανδρίτη της Candela – Gentle Lase Pro-U είναι το τελευταίο μοντέλο laser 4ης γενιάς της καταξιωμένης Αμερικανικής εταιρείας και ήρθε στο χώρο μας για να σας προσφέρουμε την πλέον αποτελεσματική και ανώδυνη, οριστική αποτρίχωση. Εμπιστευόμενοι την εταιρεία Leader στην τεχνολογία του Αλεξανδρίτη Candela USA παραλάβαμε ένα μηχάνημα που συγκεντρώνει πάνω του εξαιρετικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα:


  • Ασφαλείς Εφαρμογές: Η συσκευή είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος,πλέον ακόμα και μαυρισμένους, και για όλες τις περιοχές του σώματος, για άνδρες και γυναίκες.
  • Ανώδυνες εφαρμογές: Ο εξαιρετικά μικρός χρόνος μέσα στον οποίο εκτελείται ο κάθε παλμός του laser κάνει τις θεραπείες πιο ανώδυνες καθώς η διέγερση των νεύρων τοπικά διαρκεί ελάχιστα μη προλαβαίνοντας να γίνει αντιληπτό το αίσθημα του πόνου.
  • Ταχύτητα: Ενδεικτικά, με το Gentle Lase Pro-U της Candela, ένα ζευγάρι full πόδια ολοκληρώνεται σε 30 λεπτά ενώ άλλες μικρότερες περιοχές ολοκληρώνονται σε διάστημα λίγων λεπτών. Η ταχύτητα λειτουργίας του μηχανήματος μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 2 Hz (2 shots το δευτερόλεπτο), άλλο ένα χαρακτηριστικό που το καθιστά μοναδικό στο είδος του !
 

Καλέστε στα τηλέφωνα του ιατρειου μας και ενημερωθείτε από εμας για όποια θεραπεία επιθυμείτε με τη ναυαρχίδα του εξοπλισμού μας!
Ως δερματολόγοι σε μια εποχή που η τεχνολογία της αισθητικής ιατρικής καλπάζει, προσπαθούμε να επιτύχουμε την ισορροπία μεταξύ αποτελεσματικής θεραπείας και άνεσης του ασθενούς. Με το non- ablative laser ResurfX της Lumenis Aesthetic, επιτυγχάνουμε τη βελτίωση της υφής του προσώπου και του σώματος αποτελεσματικά, ανώδυνα ,ενώ η διάρκεια της συνεδρίας έχει ελαχιστοποιηθεί, αφού σε αντίθεση με άλλα lasers απαιτείται μόνο ενα πέρασμα απο την υπο θεραπεία περιοχή. Δρα κατά των ραγάδων, των ουλών ακμής, των διχρωμιών και των λεπτών ρυτίδων, φτάνοντας σε βαθύτερες στοιβάδες της επιδερμίδας και ενεργοποιώντας την κολλαγονογέννεση.

Ενημερωθείτε για τις συνδυαστικές μας θεραπείες άμεσα!
Το συγκεκριμένο μήκος κύματος έχει επιλεκτική διείσδυτικότητα απαραίτητη ώστε να φτάνει στα ανώτερα στρώματα του δέρματος (upper dermis) και παράλληλα μικρή απορρόφηση από το νερό σε αντίθεση με τα μήκη κύματος του Er:YAG και του CO2. Σε συνδυασμό με την μεγάλη διάρκεια παλμού αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την θέρμανση (ουσιαστικά του νερού) της περιοχής από 200μm – 400μm σε θερμοκρασία 70°C – 80°C προκαλώντας μια ήπια θερμική βλάβη του παλαιού κολλαγόνου. Ο τρόπος δράσης του Smoothbeam είναι απλός. Χρησιμοποιώντας το μήκος κύματος 1405nm το οποίο έχει απορρόφηση από το νερό και μέγιστο βάθος διείσδυσης τα 300-400 μικρά, προκαλούμε μέσω της θερμικής ενέργειας του laser μια ήπια θερμική βλάβη του σμιγματογόνου αδένα, ο οποίος έχει περιεκτικότητα σε νερό. Τα αποτελέσματα της θερμικής βλάβης είναι η αλλαγή της δομής και η σμίκρυνση του σμιγματογόνου αδένα με αποτέλεσμα την ρύθμιση/μείωση της παραγωγής σμίγματος στα φυσιολογικά επίπεδα. Παράλληλα η τοπική αύξηση της θερμοκρασίας λόγω της θερμικής ενέργειας του laser προκαλεί και καταστροφή των βακτηριδίων που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή. Το αποτέλεσμα αυτό δεν είναι προσωρινό αλλά παραμένει σταθερό, και εφαρμόζεται και σε ανατομικές περιοχές που η ακμή ανθίσταται σε άλλες μεθόδους όπως η πλάτη. Το Smoothbeam laser ανήκει στα NON ABLATIVE LASERS. Η μέθοδος ονομάζεται Lunch – Time Treatment, καθώς η κάθε συνεδρία λείανσης των ρυτίδων διαρκεί πολύ λίγο, όσο ένα διάλειμμα φαγητού, και το άτομο μπορεί να επιστρέψει αμέσως μετά στις ασχολίες του. Η μέθοδος Lunch – Time Treatment εφαρμόζεται στην Αμερική, και τον Σεπτέμβρη του 2000 εγκρίθηκε από το Αμερικάνικο FDA (Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων). Τα laser νέας γενιάς δρουν υποεπιδερμικά, ενεργοποιώντας τους ινοβλάστες και αυξάνοντας το ήδη υπάρχον κολλαγόνο κατά 84%. Η όλη διαδικασία είναι ανώδυνη και δεν αφήνει σημάδι, οπότε δεν απαιτεί αποχή από τις καθημερινές μας δραστηριότητες, όπως συνέβαινε με τα παλαιού τύπου Laser (Erbium, CO2). Έτσι έχουμε την μείωση του βάθους των ρυτίδων κατά 69%, – χωρίς να μένει σημάδι. Η μικρή διάρκεια παλμού που χρησιμοποιούν τα laser τύπου Er:YAG και CO2 έχουν σαν αποτέλεσμα την εξάχνωση του νερού και όχι την θέρμανση με αποτέλεσμα σε συνδυασμό με την μεγάλη απορρόφηση από το νερό να αφαιρούν – εξαχνώνουν (ablation) τα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας προκαλώντας δηλαδή την καταστροφή – τραυματισμό της. Η μέθοδος χαρακτηρίζεται από την ευκολία και ταχύτητα της εφαρμογής, την ακρίβεια, την επιλεκτικότητα και τον μηδενικό χρόνο αποθεραπείας του ασθενή. Ο ασθενής μπορεί την ίδια ημέρα να ξαναγυρίσει στις καθημερινές του ασχολίες.

Τα αιμοπετάλια είναι κύτταρα το αίματος που παίζουν σημαντικό ρόλο στην επούλωση των τραυμάτων και την αναγέννηση των ιστών, μέσω της απελευθέρωσης αυξητικών παραγόντων. Οι αυξητικοί αυτοί παράγοντες προάγουν τον πολλαπλασιασμό των ινοβλαστών και των κερατινοκυττάρων, των κυττάρων δηλαδή που παράγουν το κολλαγόνο, το υαλουρονικό οξύ, την ελαστίνη και την κερατίνη, ενεργοποιούν τα βλαστοκύτταρα του δέρματος, ενώ παράλληλα παίζουν σημαντικό ρόλο στην αγγειογένεση.

Η όλη διαδικασία αυτή έχει ως αποτέλεσμα την αναζωογόνηση του δέρματος, την αύξηση του πάχους και τη βελτίωση της υφής της επιδερμίδας, τη βελτίωση των λεπτών ρυτίδων και γενικά την αναστροφή της διαδικασίας της γήρανσης του δέρματος.

Η θεραπεία είναι εξαιρετικά απλή. Λαμβάνεται μικρή ποσότητα αίματος από τον ασθενή, σαν μία γενική εξέταση αίματος, το οποίο υφίσταται ειδική επεξεργασία με φυγοκέντριση, ώστε να απομονωθεί το πλάσμα με σχεδόν το σύνολο των αιμοπεταλίων του αίματος. Στη συνέχεια γίνεται ένεση του πλούσιου πλέον σε αιμοτεπάλια πλάσματος στο δέρμα με τη βοήθεια εξαιρετικά λεπτής βελόνας. Τα αιμοπετάλια απελευθερώνουν σταδιακά τους αυξητικούς τους παράγοντες μέσα στο δέρμα και ενεργοποιούν τους επουλωτικούς μηχανισμούς του δέρματός μας.

Ο καθαρός χρόνος της θεραπείας είναι 20-30 λεπτά και συνιστάται να γίνει αρχικά δύο φορές σε διάστημα 2-3 μηνών, ώστε να πετύχουμε τη μέγιστη ενεργοποίηση των επουλωτικών μηχανισμών του οργανισμού, ενώ στη συνέχεια συνιστάται επανάληψη 1-2 φορές τον χρόνο.

Το Dermapen είναι η εξέλιξη των παλιών roller. Είναι ένα μηχάνημα που μοιάζει σα μια μεγάλη πένα που στην άκρη της έχει 12 λεπτές βελόνες. Το Dermapen διαπερνά το δέρμα και έως 100 φορές ανά δευτερόλεπτο με ρυθμιζόμενη ταχύτητα αλλά και βάθος που κυμαίνεται μεταξύ 0,25mm-2.5mm, ανάλογα με την περιοχή που θεραπεύεται. Οι βελόνες στo Dermapen διεισδύουν στο δέρμα κατακόρυφα, ελαχιστοποιώντας τη βλάβη του δέρματος, τον πόνο αλλά και τον χρόνο αποκατάστασης. Οι βελόνες αυτές προκαλούν πολλαπλούς μικροτραυματισμούς στο δέρμα. Διαπερνούν την επιδερμίδα και φτάνουν ως το χόριο εισχωρώντας στην επιδερμίδα χωρίς να την καταστρέφουν. Στο χόριο οι πολλαπλοί μικροτραυματισμοί κινητοποιούν το μηχανισμό επούλωσης του δέρματος.Τοπικά δημιουργείται μικροαιμορραγία, άσηπτη φλεγμονή και επακόλουθη παραγωγή αυξητικών κυτταρικών παραγόντων. Όλα αυτά οδηγούν στην ενεργοποίηση των ινοβλαστών και την παραγωγή μορίων κολλαγόνου και ελαστίνης, πρωτεογλυκανών και άλλων δομικών πρωτεϊνών του στρώματος. Παράλληλα όλα τα θρεπτικά συστατικά όπως υαλουρονικό και βιταμίνες τα οποία εγχύουμε βοηθούν στην βαθιά ενυδάτωση και θρέψη της επιδερμίδας κάνοντας την να δείχνει άμεσα υγιής και νεανική. Στη κλασική μεσοθεραπεία του προσώπου αρκεί μία μεσοθεραπεία για βαθιά ενυδάτωση και λάμψη. Σε πρόσωπα με φωτογήρανση ή έντονη αφυδάτωση προτείνουμε ένα πρωτόκολλο 2-3 συνεδριών ανά μήνα. Σε περίπτωση που θέλουμε πρωτόκολλο αντιγήρανσης ή διόρθωση ρυτίδων ή ουλών ακμής τότε προτείνουμε ένα πρόγραμμα 4-6 συνεδριών ανά 15 ημέρες.
  • Το υαλουρονικό οξύ υπάρχει φυσιολογικά στον οργανισμό μας και κυρίως στο δέρμα μας – σε ποσοστό 56% – και είναι απαραίτητο, προκειμένου αυτό να δείχνει πιο σφριγηλό και νεανικό. Με την πάροδο των χρόνων, η φυσική μας παραγωγή σε υαλουρονικό οξύμειώνεται με αποτέλεσμα τον σχηματισμό ρυτίδων, τη μείωση του όγκου των χειλέων καθώς και την όψη κουρασμένου και θλιμμένου προσώπου. Yvoire: The brand story Το Yvoire® που χρησιμοποιουμε στο ιατρειο μαςείναι ένα filler υαλουρονικού οξέως της LG chem, μιας Κορυφαίας Πολυεθνικής Φαρμακευτικής εταιρείας, με πωλήσεις & δίκτυο σε πάνω από 80 χώρες, παγκοσμίως.Από το 1947, η LG chem, παράγει αξιόπιστα, καινοτόμα φαρμακευτικά προϊόντα, που διακρίνονται για την ποιότητα και την ασφάλειά τους, ενώ διαθέτει μια 70ετή και πλέον ιστορία στον τομέα της Αισθητικής.Με πάνω από 10 χρόνια παρουσίας στην παγκόσμια αγορά και έχοντας αποσπάσει τη διάκριση του καλύτερου προϊόντος παγκοσμίως, το Yvoire®, αποτελεί σήμερα τη No 1 επιλογή των καταναλωτών στο πεδίο της Αισθητικής Ιατρικής. Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξομάλυνση των γραμμών και των ρυτίδων του προσώπου, για τη δημιουργία πιο έντονων χειλιών, για το σχηματισμό του περιγράμματος του προσώπου, για την αύξηση όγκου στα ζυγωματικά και το πηγούνι, καθώς και για την αναζωογόνηση του δέρματος.
  • Οι ρυτίδες έκφρασης (ή δυναμικές ρυτίδες) δημιουργούνται από τη συνεχή και αδυσώπητη δράση των μυών του προσώπου. Με το πέρασμα του χρόνου οι συσπάσεις αυτές δημιουργούν βαθιές ρυτίδες στο υπερκείμενο δέρμα. Στην αρχή οι ρυτίδες αυτές εξαφανίζονται όταν οι μύες χαλαρώνουν, αλλά με το πέρασμα του χρόνου παραμένουν μόνιμα.Η βοτουλινική τοξίνη (botox) αποτελεί τον καλύτερο, ασφαλέστερο και αποτελεσματικότερο τρόπο αντιμετώπισης των ρυτίδων έκφρασης στο πρόσωπο.Η λειτουργία του Botox συνίσταται στον περιορισμό της ακούσιας λειτουργίας των μυών που προκαλούν τις δυναμικές ρυτίδες. Έτσι αν στο πρόσωπο δεν έχουν ακόμη ακόμη σχηματισθεί οι στατικές ρυτίδες, με την αδρανοποίηση των μυών που είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία τους, επιτυγχάνεται η πλήρης αποφυγή τους. Στην περίπτωση που οι στατικές ρυτίδες έχουν ήδη σχηματισθεί, η δράση του Botox, που δεν επιτρέπει την κίνηση των μυών, οδηγεί στη σταδιακή λείανση και μείωση του βάθους τους.

Το PRX-T33 είναι μια φόρμουλα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας CE που αναπτύχθηκε μετά από χρόνια έρευνας και ανάπτυξης, η οποία συνδυάζει μια ορισμένη ποσότητα υπεροξειδίου του υδρογόνου και τριχλωροξικού οξέος (TCA).Η βιοαναζωογόνηση με PRXT33 βελτιώνει την σφριγηλότητα και τη λάμψη του δέρματος, μειώνει τους διεσταλμένους πόρους, θεραπεύει ατροφικές ουλές και ραγάδες Και μειώνει τη δερματική υπερμελάγχρωση. Το πρωτόκολλο θεραπείας PRX – T33 είναι μια πρωτοποριακή μέθοδος αντιγήρανσης και ανάπλασης του προσώπου που επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας σαν δομικά στοιχεία τα βλαστοκύτταρα του ίδιου του οργανισμού και τους αυξητικούς του παράγοντες. Ετσι επιτυγχάνουμε την ενεργοποίηση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης με αποτέλεσμα ελαστικό και σφριγηλό δέρμα χωρίς ενέσιμες τεχνικές και χωρίς τη χρήση μηχανημάτων.